sunnuntai 5. lokakuuta 2014

KERRON SULLE SALAISUUDEN; SAAN KOHTA KODIN UUDEN

Mimmin ensimmäinen harjoitusviikko on alkanut!

Maanantaina ensimmäisten harjoitustemme aikana harjoittelimme Pauliinan johdolla lauluja sekä ideoimme niiden muotoa ja esitystapaa. Ideoita lensi niin rapista variksien raakuntaan ja aaltojen tuiskeen suhinaan! Pääsimme myös kuulemaan näytteitä Jounin äänimaisemista! Tässä video siitä, kun harjoittelemme biisiä Sata huonetta. Toni Edelmann on säveltänyt Maria Peuran runoista näytelmän laulut ja ne löytyvät myös Mimmi Moun pianokoulu-nimisestä kirjasta.

   

                                   
Aloitimme myös Ella ja Kaverit 2 Paterock-elokuvan katsomisen! Halusimme katsoa yhdessä jonkin näytelmän aiheisiin sekä kohderyhmäämme, lapsiin vetoavan elokuvan. Ella ja Kaverit olikin todella hulvaton ja samanaikaisesti herkkä sekä koskettava elokuva.

Tiistaina Hille (eli ohjaajamme Hilkka :) ) pyysi, että seuraavana päivänä harjoituksissa jokainen näyttelijöistä opettaisi hieman omaa erikoistaitoaan muille työryhmän jäsenille. Näin pääsisimme paremmin tutustumaan toisiimme!

Pirkko piti meille äänenhuoltoa ja kokeilimmekin saada äänen värisemään eri puolilla kehoamme, päälaesta vatsanpohjaan. Oli varmasti aika hauska näky kun me kaikki makoilimme lattialle mölyten ja nauraen.

Sen jälkeen Riku esitteli meille Suzuki-metodia, joka on japanilaisen Tadashi Suzukin luoma näyttelijäntyön metodi. Huomasimme nopeasti, että tämä metodi vaatisi kovaa kuntoa ja voimaa!

Ansku (Anna-Leena) opetti meille akrobaattisia temppuja! Muunmuassa lensimme lentokoneina ja nousimme seisomaan toistemme selille ja reisille! Tasapaino ja reisivoimat olivat jälleen kovassa työssä!



Ansku ohjeistaa Rikulle kuinka hän nostaa Anskun olkapäilleen.

Ja tällaisiin temppuihin sitten pystyttiin!









Keskiviikkona viimeiseksi näyttelijät kirjoittivat rooleissaan kirjeen jollekulle tärkeälle henkilölle, joka ei ole roolihenkilön elämässä juuri silloin läsnä. He saivat valita kynät, paperit ja kirjekuoret roolihenkilölleen sopiviksi, ja sitten rauhassa kirjoittaa tämän kirjeen.



Harjoitustemme lomassa kuvasimme samalla esittelyvideota Mimmistä erilaisille teatterifestivaaleille ympäri Suomea. Tässä pari kuvaa kuvauksista!





Pirkko Sirpan suuressa mekossa ja laatikossa!




Ansku pelleilee yhdessä laatikoista kun muut ahertavat.. 

Tässä vielä pari kuvaa Mimmi Moun naamion ja munan syntymisestä Tytin ja Hannan käsissä!


"Oi pyöräni, kananmunani"



Mimmi Moun naamio

Iloisin terveisin,
Emma









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti